Een mooie, gezellige en ook nog droge optocht van het Urnerijk. Zo kunnen we terug kijken op de optocht welke vanmiddag voorbij kwam in het centrum van Wijchen.

Na deskundig beraad van de jury zijn de volgende winnaars gekozen:

Wagens:
1. De Maospruvers, nr 33 – Geen gesjoemel in de bloemen CORSO!!!!
2. Zipje & zopje, nr 34 – Zipje en zopje vouwt mee aan deze optocht
3. CV de broaiers, nr 41 – Wij vis achter het net

Loop groepen:
1. Los-Lollig, nr 17 – Dit jaar geen WK voor het nederlands elftal en Frau Antje. Ze staan SCHAAKMAT!!!!!
2. Golddiggers, nr 18 – Alles ging dit jaar bijna fout maar wij gaan toch voor goud
3. CV de Smitjes en zooi, nr 15 – “Holl”bewoners Cv de Smitjes en zooi

Enkeleningen, paren:
1. GS-BK, nr 1 – Mantelzorg

Expert Wijchen Cup:
1. Schuimkoppen, nr 7 – Rob Wipt Rob

Charo Cup:
1. De Kruikenlurkers, nr 27 – Met deze sjoemelbak halen we de milieu eisen met gemak

Boerke Thijs Cup:
1. CV de W.C., nr 22 – You Never Wok Alone

Het aangescherpte reglement functioneerde naar behoren. Alle deelnemers die dit jaar borg hebben moeten betalen, omdat zij gebruik maakte van een geluidswal, hebben deze ook terug gekregen. Wat betekent dat de deelnemers zich aan de maximum aantal decibellen hielden. Iets waar de organisatie erg blij mee was.
Helaas is er op het einde van de optocht een wagen doorheen geglipt met een geluidswand, maar die dat niet van te voren hadden aangegeven en dus ook geen borg hadden betaald. Het volume van de muziek op deze wagen bleek bij diverse metingen ruimschoots over het limiet te gaan. Tevens werd er gebruik gemaakt van dichte rook, waardoor het zicht direct langs de wagen werd belemmerd en de veiligheid op het parcours in het geding kon komen. In combinatie met het feit dat er deelnemers van de betreffende wagen naar wangedrag, eerdere jaren, in de optocht van het Urnerijk reeds voor meerdere jaren waren uitgesloten voor de optocht van het Urnerijk werd al vrij snel besloten de groep uit de optocht te halen. Op een geschikt punt heeft de organisatie verzocht het parcours te verlaten. Na enkele minuten heeft de groep uit zich zelf besloten netjes de optocht te verlaten.
De optochtcommissie vindt het jammer dat zij deze maatregel hebben moeten nemen, maar zag zich hiervoor wel genoodzaakt.
Het geluid is iets waar veel deelnemers en bezoekers over klagen. In Wijchen geven we de deelnemers nog de vrijheid in de muziekkeuze, maar aan het volume stellen we dan wel eisen. Zo kan toch iedereen carnaval vieren op zijn of haar eigen manier.