Prinsengroep 2023

Prins Gertwan

Hoi Carnavalisten,

Laat ik me even voorstellen!

Mijn naam is Gertwan Lowiessen, ik ben 45 jaar en woonachtig op het mooie Alverna. Daar woon ik samen met mijn vrouw Esther, stiefzoon Mike en zoon Jens. Ik werk al ruim 24 bij Vergeest Metaalbewerking Druten. 

Ik ben opgegroeid in Bergharen waar ook mijn Carnavalsroots liggen. Samen met vrienden heb ik carnavalsgroep de Trefpunters opgericht. Met deze groep hebben we jaren carnavalswagens gebouwd waar we menig grote prijzen in de regio mee hebben gewonnen. Het meest trots ben ik op het winnen van de Halfvastenoptocht van Zeeland (we waren de eerste Carnavalsclub buiten Brabant die deze prijs mee naar huis mocht nemen).

Een grote hobby van mij is muziek maken. Dit doe ik onder andere bij de Neutekrakers, waar ik ook de muzikaal leider van ben. Met de Neutekrakers hebben we al menig PARTY voorzien van muziek en gezelligheid. Ik bespeel zelf meerdere instrumenten; trompet, basgitaar en klein beetje slagwerk maar ik speel het liefste op de trombone. Samen met Koert Nillesen (Adje) en Antoine van Hout spelen we namens de 3 Tees veel studiowerk in en zijn we elk jaar van de partij bij het Gevelconcert.

Toen ik door het Urnerijk gevraagd werd om Prins te worden heb ik daar niet lang over hoeven na te denken. Ik heb het al van dichtbij mogen meemaken. Mijn stiefdochter Ilse was namelijk jeugdprinses in het Bourgondisch jaar (2011) en page bij Prins Dennis in het droomjaar(2014). Het is altijd een droom geweest om prins carnaval te mogen zijn en als je dit dan van het mooie Wijchen mag zijn is er maar een antwoord mogelijk ……..

De groep samenstellen was even spannend, gaan ze het allemaal wel doen? Maar gelukkig is het gelukt en gaan we er een grote PARTY van maken.  

Ik zal ze even kort aan jullie voor stellen.

Koert is al jaren een van mijn (muziek)vrienden en weet wel wat een PARTY inhoudt.

Tonnie ken ik al jaren van Neutekrakers en heeft al menig PARTY´S meegemaakt en georganiseerd. 

Noa kende ik niet maar door een tip van de dochter van Tonnie zijn de eerste contacten met haar gelegd. Ze is page geweest bij de Wozokotten dus weet ze hoe het eraan toegaat met de carnaval en heeft hier ook al veel ervaring in. 

Emma is een goede vriendin van Noa en komt van OP Alverna; meer pluspunten heb je niet nodig. 

We hebben als thema Het PARTY JAAR gekozen omdat helaas de afgelopen 2 jaar niet echt carnaval gevierd kon worden.

Wat was dat balen vorig jaar! Net voor de onthulling ging alles weer op slot en moesten wij een jaar langer wachten om met carnaval er een mooie PARTY van te maken.

Wij hopen dit jaar jullie op vele mooie Party’s te mogen ontmoeten.

Daarom hebben we dit jaar een slogan en die luidt “ The Party is Your´s “ 

Hopelijk tot snel op een PARTY!

Een 3x alaaf, Prins Gertwan d’n Urste

Adjudant Koert

Hoi mijn naam is Koert Nillesen 51 jaar en trotse vader van Bas, Koen en Mark en gek op mijn vrouw Carlina.

Ik kom van Alverna en ben al 17 jaar op stage in Wijchen.

In het dagelijkse leven ben ik planner en Buschauffeur bij Breng in Nijmegen, wat ik al 15 jaar met veel plezier doe. Ik heb mijn hele leven al muziek gemaakt en heb 5 jaar geleden een carrièreswitch gemaakt naar het tennissen.

Mensen die me kennen associëren mij met ons themajaar!

Ik hoop dat we er dit jaar een geweldig Partyjaar van gaan maken! Want tenslotte mag iedereen op zijn eigen goede manier genieten van een goede Party. Ik wens iedereen een geweldig Partyjaar met heel veel plezier!

Adjudant Koert 

Adjudant Tonnie

Beste Urnerijkers,

Mijn naam is Tonnie Willems,

Carnaval zit in mijn bloed want ik ben 59 jaar geleden geboren op de 11e op Alverna en nooit meer vertrokken, een echte Alvernees. Getrouwd het Hélène uit Wijchen en 2 kinderen, Bob en Lotte.

Werken doe ik voor mijn eigen ICT-bedrijf in heel Nederland. Alle uithoeken van dit mooie land zijn mijn werkdomein geweest.

Naast het werk heb ik vele hobby’s. De belangrijkste liggen in de muziek. Daarbij legde ik een mooie basis voor showorkest El Monte, Sambaband Eco das Montanas, en Glen Miller Market Garden. Al ruim 20 jaar lid van dweilorkest de Neutekrakers waarmee we menig carnavals partij hebben gevierd.

Vanaf zeer jonge leeftijd vier ik dit hele mooie feest. Al snel bouwde wij met vrienden een carnavalswagen waarmee we deelnamen aan verschillende optochten zoals Wijchen en Grave. Nooit ergens prijs gehad maar wel veel plezier. Later bouwden we door met de kinderen erbij. Carnaval heb ik op vele locaties gevierd zoals Venetië, Valencia en uiteraard Wijchen.

Toen ik werd gevraagd voor adjudant was mijn keuze snel gemaakt. Echter met het geven van het JA-woord heb ik de mensen even enkele dagen laten wachten / zweten. Mijn verjaardag was een mooi moment om ja te zeggen.

 

Ik heb er zin in!

Page Emma

Mijn naam is Emma van Schadewijk en ik ben 21 jaar. Ik woon op Alverna met mijn ouders en broertje.  Ik werk als verpleegkundige in het Radboud ziekenhuis in Nijmegen.

Ik heb al een aantal jaar een relatie met Jeffrey.

Het carnavalsgevoel heb ik ontdekt toen ik jeugdpage was op Alverna.

Ik hou ervan om gezellig een hapje en een drankje te doen met vrienden en om er altijd een feestje van te maken.

Ik heb erg veel zin in dit party jaar en vind het heel bijzonder dat ik dit met mijn beste vriendin samen mag beleven.

We gaan er mooi feestje van maken!

Veel liefs Emma

Page Noa

Mijn naam is Noa van der Linden en ik ben 21 jaar! Ik woon in Wijchen-noord samen met mijn ouders. Ik werk als verpleegkundige in Oss.

Sommigen van jullie kunnen mij al kennen, ik ben een aantal jaar geleden page geweest bij de Wozokotten in de Woezik.

Hier heb ik het carnaval vieren echt ontdekt! 

Ik heb na die carnaval gezegd dat het mij super gaaf lijkt om ooit page te mogen worden bij de prinsengroep van Wijchen, dus toen ik gebeld werd hoefde ik hier niet lang over na te denken! 

Dat ik dit samen met mijn beste vriendin mag doen vind ik heel speciaal.

Samen met mijn vriendengroep hebben wij een carnavalgroep genaamd ‘Tietzat’ Misschien heb je ons wel eens voorbij zien komen! 

De mensen die mij al kennen weten dat ik wel van een feestje hou en daarom heb ik ook enorm veel zin in Het Partyjaar! 

Ik ben benieuwd op welke verschillende Party’s we allemaal terecht gaan komen. 

Veel liefs 

Noa

Secretariaat Prinsengroep Partyjaar ’23

Antoniusstraat 66
6603 DV Wijchen
Tel: 0622201534
Bankrekening: NL91 RABO 0304 9662 23
Email: prinsengroep2023@urnerijk.nl