Prinsengroep 2020

Prins Jurgen

Beste helden,

Ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Jurgen vd Groes , ben 47 jaar oud en woonachtig in Wijchen –noord. Ik ben 20 jaar getrouwd met Nancy en heb 2 kinderen Ilse en Daan. Al 20 jaar werk ik bij de Markies in Alverna als chefkok waar we een leuk , gezellig team hebben.

Mijn hobby`s zijn voetbal ,waar ik menig uurtje insteek. Zo ben ik trainer/leider  van het elftal van mijn zoon Daan. Zelf voetbal ik nog steeds elke week in een vriendenteam awc 10. Verder vind ik het erg gezellig om op vrijdagavond een borrel te drinken bij cafe Anneke. Carnaval zit er al van kinds af aan in. Ik weet nog de avondjes in het jeugdhuis waar je als kind de carnaval opende. De kleding vond ik toen nog niet zo belangrijk ,maar erbij zijn des te meer. Bij Zaal Sterrebosch in de rij staan voor kaartjes was ook geen straf. Gewoon een paar uur gezelligheid  en het was voor een goed doel. Zaterdagavond,zondag,maandag en dinsdag de hele dag en nog niet moe zijn.

Zelf zit ik nu in CV Los-lollig waar we inmiddels al bijna 15 jaar meelopen met de optocht. De 1ste jaren begonnen we met enorme wagens  die maar net door de route konden rijden. Later zijn we het maar eenvoudiger gaan doen en zijn we als loopgroep verder gegaan. Mooie jaren gehad met erg mooie kleding. Diverse keren de 1ste prijs gepakt wat natuurlijk altijd leuk is.  

In  Mei werd ik gebeld door het UK met de vraag of ik prins wilde worden. Ik was blij verrast en heb er heel even over nagedacht  ,maar wist al vrij snel dat ik dit wilde. Door mijn werk in de horeca moest ik het wel kortsluiten met Paul de eigenaar van de Markies. Na een goed overleg samen kon ik het UK bellen met een volmondig JA.

De keuze voor de groep was zo gemaakt. Ik heb altijd geroepen dat ik dit samen met mijn dochter Ilse en broer Jeroen wilde doen ,dus dat was vrij snel geregeld. Michel en Janine zeiden ook meteen Ja ,dus we konden beginnen.

Samen gaan we er een leuk,gezellig jaar van maken en hopen dat met alle helden te kunnen doen.

Met een heldhaftige groet en Alaaf, Prins Jurgen d`n urste

Adjudant Jeroen

Hoi mijn naam is Jeroen van de groes 50 jaar en trotse vader van job(20) en tijn (17)
Ik woon op de Zwanensingel en heb een lieve vriendin lenny….
in het dagelijkse leven ben ik buschauffeur bij breng in Nijmegen wat ik al 10 jaar met veel plezier doe…. ik ga graag naar awc naar me kids kijken en dan natuurlijk een goede 3e helft….
Ik ben lid van cv los lollig waar we al jaren gezellig de reut mee lopen en feesten.
Ik hoop dat we er dit jaar een geweldig helden jaar van gaan maken? Want tenslotte kan iedereen een held zijn op zijn eigen goede manier…. want iedereen is in zijn leven wel eens een HELD…. maakt niet uit wie of wat je bent… ik wens iedereen een geweldig hele jaar met heel veel plezier

Allaaf Jeroen vd groes

Adjudant Michel

Beste Urnerijkers,

Ik ben Michel Hendriks, 46 jaar oud en ruim 20 jaar getrouwd met Joyce. Samen hebben wij drie kinderen, Roel, Niels en Julia. Ik ben opgegroeid in Wijchen noord. Na wat jaartjes in mooie wijken van Wijchen te hebben gewoond zijn we sinds een aantal jaar neer gestreken op de Valendries, op de mooiste boulevard van het land.

Ik werk sinds 2000 bij de Hanos in Nijmegen op de afdeling patisserie. Daarvoor heb ik jaren in een bakkerij gewerkt.

Mijn hobby’s zijn vrijwilligers werk bij ‘t Hoshuuske en het Urnerkabinet en koken bij de kookclub op Alverna.

Carnaval vieren heb ik ontdekt in het jeugdhuis van de Woezik. Daarna jaren in de rij gestaan om een kaartje te bemachtigen voor HET feest bij Sterrebosch. Waar we in de kelder heel wat gefeest hebben. Vanaf 2003 ben ik jaren lid geweest bij carnavalsvereniging de Blauwkoppen tot ik ben gevraagd om bij het Urnerkabinet te komen. Hier zet ik me oa in om de Wijchense reut in goede banen te leiden. Dit is een uitdagende maar zeker ook het mooiste onderdeel van het openbare carnaval in Wijchen.

Iedereen weet dat het leven niet altijd een feestje is. En dat je zelf je slingers op moet hangen wil je er iets maken. Als het je lukt om tussen donkere wolken door de zon te laten schijnen en te genieten van het leven dan ben je een held.

En dat is wat wij gaan doen! De slingers ophangen en een groot feest vieren dit Heldenjaar.

Vier je met ons mee?

Alaaf Michel Hendriks

Page Ilse

Mijn naam is Ilse en ik ben 18 lentes jong.

Op dit moment studeer ik Interior, Design & Styling op de Jan des Bouvrie Academie in Deventer, waar ik nu in mijn tweede jaar zit. Daarnaast werk ik wat uurtjes in de week bij de Aldi. Ook speel ik al meer dan 10 jaar fanatiek hockey bij MHC Wijchen waar ik in Jong Dames 1 zit.

Aangezien mijn vader (Prins Jurgen J)  altijd van het carnaval is geweest, is dit mij van vroeger uit meegegeven. Daarnaast ben ik een aantal jaar geleden ook jeugdpage geweest bij CV de Wozokotten. Doordat ik hier zo van heb genoten kon ik natuurlijk geen nee zeggen om page te worden van het Urnerijk, al helemaal omdat ik dit nu samen mag mee maken met mijn vader, oom en vriendinnetje Janine!

Ik hoop dat jullie er net zoveel zin in hebben en we gaan er met zijn allen een geweldig Heldenjaar van maken!

 

Liefs Ilse

Page Janine

Mijn naam is Janine Schook en ik ben 18 jaar. Ik woon op Alverna met mijn ouders, broer en mijn opa en oma.

In het dagelijks leven volg ik een opleiding tot verpleegkunde in den bosch en zit nu in het tweede jaar. Verder volleybal ik nu al 8 jaar, en dat doe ik elke dinsdag met mijn super gezellige team. Naast sport en school ben ik werkzaam bij zaal4 in de bediening. Dit doet ik met veel plezier en ben er daarom na werktijd ook nog vaak te vinden.

Ook doe ik in mijn vrije tijd graag leuke dingen met mijn vrienden samen met page Ilse en ben ik altijd in voor een drankje en dansje! Carnaval is er met de paplepel ingegoten. Als kleindochter van Piet en de golfballen ben ik regelmatig mee geweest naar optredens, dit vond ik geweldig en dit was altijd een groot feest.

Ik heb er super veel zin in , en we gaan er dit jaar samen een top jaar van maken in het heldenjaar!!!
En ik wens iedereen heel veel plezier!

Liefs,
Janine

Secretariaat prinsengroep Heldenjaar 2020:

Kanariestraat 13
6601 CC Wijchen

Tel: 06 – 413 984 74
Email: prinsengroep2020@urnerijk.nl
Rek.nr. NL 91 RABO 030 496 62 23