Urnekabinet

Vereniging “Het Urnekabinet” is het overkoepelend orgaan, wat zorg draagt voor het openbaar carnaval in Wijchen. Tijdens de carnavalsdagen genaamd “het Urnerijk”. Wij organiseren:

 • De proclamatie tijdens het 11/11 Spektakel rond de 11de van de 11de op de markt in Wijchen: bekendmaking van de nieuwe prins.
 • De prinsenreceptie op de vrijdag na de proclamatie.
 • De naamsverandering: Wijchen verandert dan in “URNERIJK”
 • De gezamenlijke ouderenmiddag / carnaval van toen i.s.m. alle carnavalsverenigingen van het Urnerijk
 • De carnavalsmis: Zaterdag voor carnaval in H. Antonius Abt te Wijchen
 • De sleuteloverdracht: Zondag 10.41 uur op het kasteel te Wijchen. De burgemeester draagt de macht over aan de Prins van Wijchen.
 • De Wijchense Reut: Zondag met carnaval een prachtige optocht door het centrum van Wijchen.

Al deze activiteiten zijn GRATIS te bezoeken behalve de prinsenproclamatie rond de 11de van de 11de. Deze activiteit kost € 10,00

Aangesloten zijn alle carnavalsverenigingen van Wijchen: De Blauwkoppen uit Wijchen, De Berendonckers uit Alverna, De Wozokotten uit de Woezik en De Maospruvers uit Niftrik. Daarnaast onderhoudt “Het Urnekabinet” ook goede contacten met de verenigingen van de kerkdorpen Batenburg, Balgoij, Bergharen en Hernen.
Het Urnekabinet is opgericht in 1965 en is volkomen afhankelijk van sponsoren. Daarmee worden alle activiteiten bekostigd.

Samen maken we het Urnerijk...

Nog rijker! Vind jij het openbaar carnaval in Wijchen ook belangrijk? Sluit dan aan in onze polonaise en help mee om het openbaar carnaval in het Urnerijk nóg leuker, groter en dus rijker te maken! Carnaval vieren doen we samen en vele handen maken licht werk. Daarom zoeken we enthousiaste vrijwilligers die hun steentje willen bijdragen in het bestuur of een van de nieuw te vormen commissies. Je bijdrage is in tijd beperkt, maar wel heel waardevol. We hebben een aantal rollen waarbij we hulp kunnen gebruiken. Help je mee? Samen maken we het Urnerijk…nog rijker!

In welke rol verrijk jij het Urnerijk?
Bekijk hier de rollen die we nog zoeken.

 

 

Stichting Openbaar Carnaval Urnerijk

Stichting Openbaar Carnaval Urnerijk Op 12 maart heeft de bijeenkomst plaatsgevonden m.b.t. de oprichting van de Stichting Openbaar Carnaval Urnerijk. In onderstaande afbeelding (klik om te vergroten) ziet u welke taken nog vacant zijn. Heeft u interesse in één of...

Prins John in het “Kleurrijk Jaar”

Prins John in het “Kleurrijk Jaar” WIJCHEN, 10 november 2018 - Zaterdagavond is in de feesttent op de markt tijdens het 11/11 spektakel John Toonen gekroond tot Prins John van het Urnerijk. Samen met zijn adjudanten Leon Cobussen en Hans Toonen en met zijn...

Prins Ruud d’n Urste in het “Wijchens jôar”

Prins Ruud d’n Urste in het “Wijchens jôar” WIJCHEN, 11 november 2017 - Zaterdagavond is in de feesttent op de markt tijdens het 11/11 spektakel Ruud van Swam gekroond tot Prins Ruud d’n Urste van het Urnerijk. Samen met zijn adjudanten Ton Kosterman en...

Agenda

08/11/2019
 • 11/11 Spektakel

  Op 08/11/2019, aanvang 20:30 uur, locatie:  Markt centrum Wijchen


09/11/2019
 • 11/11 Spektakel met onthulling prins carnaval 2020

  Op 09/11/2019, aanvang 20:10 uur, locatie:  Markt Wijchen, Nederland


15/11/2019
 • Prinsenreceptie Urnerijk

  Op 15/11/2019, aanvang 20:10 uur, locatie:  NTB